October 17, 2016

Έκδοση «νόμιμων» αποδείξεων είσπραξης και τιμολογίων

Sticky
Comments Off on Έκδοση «νόμιμων» αποδείξεων είσπραξης και τιμολογίων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκδοση «νόμιμων» αποδείξεων είσπραξης και τιμολογίων

Το Τμήμα Φορολογίας υπενθυμίζει ότι, κάθε πρόσωπο (φυσικό η νομικό) που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, υποχρεούται να εκδίδει νόμιμα τιμολόγια και αποδείξεις είσπραξης, όπως προβλέπεται στον περί Βεβαιώσεων και Εισπράξεως Φόρων Νόμο και στον περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Νόμο.

Επισημαίνεται ότι, για την ηλεκτρονική έκδοση τιμολογίων και αποδείξεων είσπραξης, είναι απαραίτητη η εφαρμογή και λειτουργία εγκεκριμένου Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ,ΦΗΜΣ).

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών http://www.mcw.gov.cy/mcw/ems/ems.nsf/dml303_gr/dml303_gr?OpenDocu ment κάτω από τον τίτλο «Εξουσιοδοτημένοι Οργανισμοί → Συντηρητές Ταμειακών Μηχανών», μπορείτε να ενημερωθείτε για τα εγκεκριμένα μοντέλα Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) και Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών Σήμανσης (ΦΗΜΣ).

Το Τμήμα Φορολογίας καλεί όσες επιχειρήσεις δεν έχουν συμμορφωθεί με τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας, να το πράξουν άμεσα. Εντός του Φεβρουαρίου του 2016 το Τμήμα Φορολογίας προτίθεται να πραγματοποιήσει επισταμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις, για επιβολή της συμμόρφωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να:

  •  επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 22407830 και 22407817
  •  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.mof.gov.cy/tax όπου κάτω από τον τίτλο Νομοθεσία → Εγκύκλιοι, έχει αναρτηθεί η εγκύκλιος με αριθμό 21/2015 και τίτλο «Έκδοση Νόμιμων Αποδείξεων Είσπραξης και Τιμολογίων»

Comments are closed.